Márton Áron Gimnázium

Bun venit pe pagina școlii!

Mesajul episcopului greco-catolic Alexandru Todea după trecerea în neființă a episcopului romano-catolic Márton Áron

Adânc impresionat de trecerea dincolo de zări a Excelenței Sale MÁRTON ÁRON, pe care am avut fericirea să-l cunosc în momente, ceasuri, zile, luni și ani de suferință, exprim admirația și recunoștința mea pentru atitudinea demnă bazată pe principiile vieții spirituale, pentru atașamentul fără rezerve față de Sfântul Părinte Papa Romei, Capul Bisericii universale pentru care oricând a nutrit dispoziția sufletească de a-și dărui viața, pentru bunul exemplu pe care mi l-a dat și pentru toate amintirile pe care mi le-a lăsat.

            La fel îmi exprim recunoștința pentru tot ceea ce din 1948 încoace a făcut pentru preoții și credincioșii greco-catolici ajunși la grea încercare. Biserica greco-catolică, azi, îl deplânge, și se roagă, alături de Biserica latină pe care a condus-o cu atâta tact, și alături de Sf. Părinte Papa Ioan Paula II-lea, care azi se vede lipsit de unul din marii Episcopi ai Bisericii Catolice de pe glob. Împreună cu toți preoții și credincioșii, călugării și călugărițele greco-catolice aduc omagiul cel mai pur posibil, omagiu ce cuprinde liturghiile, rugăciunile și sacrificiile noastre pentru marele suflet de apostol al veacului nostru, cel care a fost Episcopul MÁRTON ÁRON.

            Adio Prea Bun Părinte. Sf. Treime să Vă încoroneze cu cununa gloriei eterne.

            Alba Iulia, 2 octombrie, joi, 1980

 Dr. Alexandru Todea,

 Episcop greco-catolic al Blajului

Știri, evenimente

Colegiul Național „Márton Áron” Miercurea-Ciuc-denumirea oficială a școlii noastre începând de la 1 septembrie 2015

Condițiile și criteriile care trebuie îndeplinite pentru obținerea titlului de Colegiu Național sunt prevăzute în Metodologia de acordare a titlului de Colegiu național/Colegiu unităților de învățământ preuniversitar aprobată prin OMEN nr.3772/20.05.2013 și publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr.311 din 30.05.2013.

detalii >>

Liceul nostru la concursul First Tech Challenge

Noi, ca și studenți al Colegiului Márton Áron, nu suntem noi in robotică și concursuri, care au o legătură cu roboți. Colegii noștri au participat la numeroase concursuri legate de robotică, de exemplu s-au înscris în competiția internațională First Lego League din Debrecen, unde echipa județului a luat locul al III-lea.

detalii >>

Premii și diplome de exelență pentru noi și în 2017 !

În acest an  festivitatea de  premiere a  elevilor care au obținut distincții la olimpiadele și concursurile internaționale în anul școlar  trecut  a avut loc în clădirea impunătoare a Palatului Parlamentului, în sala „C.A. Rosetti”, pe data de 19 decembrie 2017, la  București.

detalii >>

 

CONCURS/TESTARE PENTRU OCUPAREA UNUI POST DE PROFESOR DE ISTORIE

PENTRU SEMESTRUL II AL ANULUI ȘCOLAR 2017-2018

detalii >>

Premiul al III-lea la Concursul național de literatură și jurnalism sportiv „Un Condei numit Fair-play”

Concursul național de literatură și jurnalism sportiv „Un Condei numit Fair-Play”, ajuns la ediția a XVII-a, este organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român prin Academia Olimpică Română, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Concursul de creație literară urmărește promovarea spiritului olimpic și a valorilor olimpismului în rândul tinerilor talentați din mediul școlar. 

detalii >>

Veniturile salariale brute ale angajaților

Colegiului Național „Márton Áron” Miercurea-Ciuc, la 30 septembrie 2017
conform art. 33 din legea 153/2017

detalii >>